Un concepte nou: turisme 2.0

Una part de la conferència va ser dedicada a parlar del turisme 2.0 , un concepte molt actual avui en dia. En què consisteix el turisme 2.0? El Donaire va concretar els seus tres punts claus:

1. Els pre-turistes parlen amb els post-turistes.

2. L’aplicació del turisme just in time.

3. L’aparició de la llarga cua i multiplicació de turistes singulars.

Els portals oficials creen aplicacions on els usuaris són els proveïdors de la informació. Les persones que volen viatjar busquen les opinions d’altres turistes perquè la informació que dóna la pàgina web oficial del país és massa propagandistíca, ja que un no pot parlar malament de si mateix. Doncs ara són els turistes que creen l’opinió sobre la destinació i això és quelcom totalment nou. Els usuaris són alhora turistes i prescriptors turístics.

Els prescriptors es comuniquen amb els turistes durant la seva activitat turística i és precisament això és el que s’anomena just in time. Els turistes segueixen les recomanacions instantànies de la gent, tan si volen trobar un bon restaurant com si volen fer un passeig per la platja. Els turistes construeixen els seus àmbits turístics gràcies a les opinions dels altres usuaris.

La llarga cua és un altre mètode per aconseguir atreure el públic. Un bon exemple seria “Tintoreria dontell”; una tintoreria que és alguna cosa més. Què més? Més informació a les xarxes socials. En realitat és un restaurant clandestí, que està amagat i no es veu – això és el que fa cridar més atenció a la gent i acaba causant la curiositat i l’interès. La llarga cua atreu fins i tot a turistes que no volen ser turistes  gràcies als eslògans–trampes  com “si no ets un turista, vine a veure’ns”.

Tatiana Bogveradze

 

Anuncis

About Jenn Martínez ⚓ Copy Creativa

Licenciada en Publicidad y Relaciones Públicas. Estudiante de Master en Comunicación y Estudios Culturales. Communication Sailor at @anxovaescala Anteriormente: @Manicura24 @UdGRecerca @Dipsalut @ViesVerdesgi @Pirinexus @Desiderate_App #MotherofCats #WaterTaster #AppleAddict #PoleDancer #SocialMedia #Creactivity #BTL #RSC #Mediterraneamente

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: