Vacances 2.0

Aquest estiu marxaré uns dies de viatge amb els amics. He comprovat com influeixen les opinions positives o negatives que donen els cibernautes “post-turistes” a l’hora de prendre decisions sobre què visitarem, on ens hostatjarem, on menjarem, etc. “Aquest hotel està ben situat però la recepcionista sempre fa morros”, “En aquest restaurant segur que hi estem bé perquè el cambrer és molt simpàtic” són exemples del que els meus amics comentaven després d’haver llegit els comentaris d’internet.

Aquestes opinions que corren pel ciberespai es generen a partir d’uns paràmetres determinats. No només influeix la qualitat/preu del producte o servei, en aquesta valoració hi intervenen molt les persones que els han atès, un mal gest, una impertinència, qualsevol petit gest negatiu pot decantar una opinió cap al costat incorrecte.

Ara més que mai, cal que les persones que treballen de cares al públic tinguin bona actitud, ja que representen i són la imatge de l’empresa. Cal que ho tinguin molt present perquè qualsevol comentari que es pengi per internet comportarà tenir més clientela o tenir-ne menys.

S’ha de tenir la màxima cura possible a tots els detalls i al tracte que es dóna als clients en tots els tipus de negoci, però sobretot en el sector turístic perquè és més sensible a la generació d’opinions. S’ha de ser atent amb la clientela perquè constantment jutja i valora i, si es molesta per alguna cosa ràpidament ho expressarà per internet i això influenciarà en la presa de decisions d’altres possibles clients, quan aquests planifiquin el seu viatge i vegin l’opinió que han deixat sobre el negoci altres usuaris.

Per al sector turístic internet és l’aparador des d’on es prenen la gran majoria de decisions sobre oci. L’opinió global basada en l’experiència col·lectiva sempre pot ser el seu major aliat o el seu pitjor enemic. Els meus amics i jo anirem a l’hotel que tingui les millors valoracions per part d’altres usuaris, menjarem en els restaurants on se suposa que serem més ben atesos, visitarem el que els cibernautes ens suggereixin. Nosaltres farem turisme 2.0.

Carla Riembau

Anuncis

About Jenn Martínez ⚓ Copy Creativa

Licenciada en Publicidad y Relaciones Públicas. Estudiante de Master en Comunicación y Estudios Culturales. Communication Sailor at @anxovaescala Anteriormente: @Manicura24 @UdGRecerca @Dipsalut @ViesVerdesgi @Pirinexus @Desiderate_App #MotherofCats #WaterTaster #AppleAddict #PoleDancer #SocialMedia #Creactivity #BTL #RSC #Mediterraneamente

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: